5 tips om uw verpakking goedkoper te produceren

  • BDMO

Iedere onderneming wil dat zijn product vlot verkoopt. Met een mooie verpakking, die uw product nog meer tot zijn recht laat komen, kan dit niet misgaan. Je kan kiezen voor een standaard oplossing, maar een verpakking op maat heeft nog net dat ietsje meer en laat het unieke karakter van je product uitstralen.

Maar wat is de meest efficiënte manier om deze verpakking aan te kopen? Hoe haal je het onderste uit de kan? Wij zetten 5 tips voor jou op een rijtje.

Tip 1: Denk na over de hoeveelheid

Hoe hoger de oplage, hoe interessanter de stukprijs. Kleine hoeveelheden zijn vaak duurder. Zo kan je een interessantere prijs bekomen, wanneer je de oplage kan verhogen. De opstartkosten worden dan over een groter aantal verpakkingen verdeeld. Het is daarom interessant om verpakkingen aan te kopen voor een langere termijn. Of misschien kan je meerdere designs combineren met eenzelfde bestelopdracht? Wanneer je kiest voor grotere oplages, is het belangrijk om te kijken of er geen specifieke datum of ingrediëntenlijst opstaat, die naar verloop van tijd niet meer van toepassing is. Om dit op te vangen kan je eventueel werken met een bijkomende sleeve/huls.

Tip 2: Vergelijk prijzen

Vraag een offerte aan bij meerdere partners. Zo krijg je een beter idee over wat de mogelijkheden zijn en wat het drukwerk kan kosten. Kartonnages die het minder druk hebben, kunnen hun werk ook vaak goedkoper aanbieden.

Tip 3: Kies het juiste papier of karton

Ook de keuze van papier en karton zal de kosten beïnvloeden. Lichter karton is vaak goedkoper, maar dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van je verpakking. Een standaard papier is dan weer interessanter naar voedingsproducten. Interessant om te weten: jouw drukker beschikt over veel leuke papiercollecties en een showroom met vele voorbeelden. Spring er even binnen voor advies.

Tip 4: Standaardafmetingen of een specialleke?

Heb je een specifieke afmeting nodig, of kan je aansluiten bij een bestaande kapvorm? Soms is het interessanter om te werken met een bestaande kapvorm en een kleine aanpassing te doen aan de andere elementen. Of net omgekeerd. Een nieuw stansmes voor een chocoladeblister is duurder dan een kartonkapvorm. Je kan ook creatief te werk gaan en een kartonnen interieurtje toevoegen. Weeg de voordelen af tegen de nadelen.

Tip 5: Plaats je bestelling op tijd

De gewenste levertijd heeft ook invloed op de prijs van het drukwerk. Is jouw deadline zeer kort, dan zal de drukker voorrang moeten geven aan jouw opdracht. En daar hangt natuurlijk een hoger prijskaartje aan vast. Plan je drukwerk dus goed in om jezelf extra kosten en onnodige stress te besparen.

See also

  • Elias Bittan
  • Product Info
  • Nederlands
  • Created 08 Nov 2017
  • Modified 08 Nov 2017
  • Hits 673